image

Tågresan mellan San Francisco och Denver var det vackraste jag sett på länge. Tåget gick i dalar, på bergskammar, längst med floder och raviner och över klippiga bergen. Under denna 30h långa resa hamnade jag bredvid en kille och vi började prata lite grann. Ganska snart insåg vi att vi båda två var svenskar och han hade även med sig en svensk kompis samt en tjej från finland som satt ett säte bakom. Så vi hängde med varandra resten av resan, pratade och spelade Backgammon, det var riktigt trevligt.

När vi kom fram till Denver, Colorado gick vi ut allihopa i Denvers ganska stilla nattliv.

image

Dagen efter hyrde vi en bil och åkte 2h till en skidanläggning i närheten av Rocky Mountain national park. Där åt vi lunch för att sedan klättra upp på ett av bergen. Det var fortfarande mycket snö så fick korsa genom skogen. Vi kom nästan ända upp till toppen där det var väldigt tunn luft men vacker utsikt. En av svenskarna fortsatte själv till toppen medans vi andra pausade. Men han kom aldrig tillbaka, så vi blev oroade att något hänt. En av oss fortsatte uppåt för att leta men kom snart tillbaka utan att ha sett något, så vi beslutade oss att gå ner och se om vi hittade honom vid bilen. Efter en lång promenad nedför berget och med oroande tankar om vad vi skulle göra ifall han inte var där kom vi till sist tillbaka till bilen. Och där satt han, som tur var. Han hade på nåt sett gått förbi oss för att sedan sprungit fram och tillbaka för att hitta oss. Så det var lite spännande. Hur som helst va det väldigt skönt att komma bort från staden ett tag och ut i naturen. Visst har USA fantastiska städer, men jag tror det är svårt att slå den mångfald av miljöer som landet har med allt från Louisiana träskmarker, Texas öknar och Kaliforniens stränder till Colorado bergskedjor. Fantastiskt att åka igenom och se alla olika miljöer. Nästa gång jag åker hit blir det nog några stopp i landets alla nationalparker. Hade varit kul att se.

Nu fortsätter resan till Chicago, sen Buffalo, Niagarafallen för att sedan åka tillbaka till NY ett par dagar och sedan hem till Sverige. Det ska bli skönt att komma hem!

One response to “Denver, Colorado

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *