image

Sådär, då va min långa tågresa genom USA påbörjad. Första stoppet på resan var Washington DC.

Tågresan gick bra och hostelet var fräscht. Första dagen var ju ute och vandrade hela dagen och kollade på massa stora byggnader som vita huset, Lincoln memorial, world war ll memorial och Washington capital building. Blev rätt trött i fötterna då det är långa avstånd och mycket betong/asfalt. Åt även riktigt god rökt bratwurst med potatissallad på en tysk restaurang. På kvällen gick jag ut och drack öl på två olika pubar med en kille från Switzerland som jag träffade på hotellet. De va trevligt.

Dag nr 2 tillbringade ja till största delen på Usa största (och enda?) militärkyrkogård. Va överväldigande att se de oändliga raderna med vita gravstenar. Medans jag var där kom ytterligare en hästdroska ridandes med en kista baktill. Tog även en tunnelbana till pentagon och kollade på memorial platsen efter 9/11. Blev tillsagd av en civilpolis som sa till mig att ja inte fick fota byggnaden. Hade dock inte stått nåt om det på några skyltar så var lite konstigt. Men kom förbudsskyltar senare. Han sa att han tyckte de va lite dumt också. Men men. Sen lyckades ja ta mig upp på taket på ett parkeringshus istället i närheten för att kunna fota själva byggnaden 🙂 Efter det åkte jag in till stan igen. Det tog säkert en timme att gå dit så tog tunnelbanan tillbaka.

Väl inne i stan gick jag på några museer. Ett om förintelsen, ett konstmuseum samt ett space and air museum. Det sista va ganska häftigt att få se fullstora raketer och flygplan. Sen gick ja tillbaka till hotellet hämtade min väska och begav mig till tågstationen. Så nu sitter jag på tåget mot New Orleans. Total Restid på 23h. Häääärligt 🙂 Men har haft sällskap av en trevlig tant från västkusten så det går ganska bra. Dock har jag inget fönster men däremot gott om benutrymme istället.

Har tyvärr inte så mycket bilder att visa då de ligger på systemkameran och jag har ingen dator med mig. Så ni får nöja er med lite mobilbilder 🙂

One response to “Första stoppet: Washington DC

  1. Trevligt att läsa, men akta dig att fota det som du inte får! De kan ju sätta dig i finkan om du inte lyder lagen…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *