Galleribesök, lektioner och påbörjad flytt

 

Hittade en utställning med grafiska designgurun Alvin Lustigs verk. Riktigt häftigt att se på riktigt och inte bara i böcker.

Den andra veckan i New York kan sammanfattas som rörig. Veckan började med att vi skulle möta vår chairperson (typ programansvarige) som skulle se till så vi kan gå på de olika kurser vi vill med de bästa lärarna. Efter en del missförstånd och andra missar hit, lektioner som jag blir vänligt utsjasad ifrån för att det är för fullt och jag blir tvungen att boka nya möten så fick jag äntligen mitt schema och kunde gå på mina första kurser.

På SVA får jag välja 4-5 olika kurser. Vardera kurs är ett tillfälle/vecka á 3h. Just nu går jag bl.a en typografikurs med Olga Mezhibovskaya, en kurs i Motion Graphics med Ori Kleiner, (The Early Show, CBS Morning New m.fl) en kurs i informationsgrafik med John Grimwade (head of graphics på The Times m.fl) samt en lektion i grafisk design med Michael Freimuth (Fortune 500 m.fl). Riktigt bra lärare och intressanta kurser så det här kommer nog bli bra, dock är det väldigt mycket hemläxor från vecka till vecka, men det kommer jag väl in i det med förhoppningsvis.

Man slipper inte skolan in Sverige för att man pluggar i NY 😛 Ovan sitter jag på “Monkey Bar” (skolans uppehållsrum) och skissar på en vidareutveckling på ett golv för HDK-uppgiften “framtidens mötesplats” på Svenska Mässan.

Jag har satsat stenhårt denna veckan att köpa så mycket amerikansk snabbmat som möjligt bara för att komma in i feelingen. Här Popeyes fried chicken nuggets ackompanjerat av SVT’s nyhetssändningar.

Men veckan har även inneburit en del besvär med lägenheten som jag inte trivs i för fem öre, milt sagt. Så har lyckats säga upp den och ska flytta till en ny lägenhet senare denna måndag. Får hoppas jag trivs bättre där bara 😛 Men kommer bo i samma hus och kvarter som ett par nya kompisar jag träffat, så det blir nog bra.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *